Blogg. Hvorfor bryr så få seg om personvern?

Dette er et tema som får alftor lite oppmerksomhet. Ungene våre overvåkes flere og flere steder i norske skoler. Når vi tar bilen registreres vi hver gang vi passerer en bomstasjon. SAS vil ha vårt fingeravtrykk dersom vi sender bagasje og jommen må vi ikke gi i fra oss en finger når vi skal handle på taxfrien også. Bit for bit utvides overvåkningssamfunnet. Det jeg svært ofte hører er at så lenge man har rent mel i posen er dette greit. For meg er det ikke greit for jeg ønsker meg et samfunn der jeg kan bevege meg uten å bli overvåket selv om jeg er en hedelig borger.. Det å bli registrert til en hver tid gjør noe med min frihetsfølelse og jeg kan da ikke være alene om å mene dette.. I et demokratisk land er det jo nettopp friheten vi alle priser som trues hver gang vi skal løse samfunnsoppgaver med teknologi . Jeg er en teknologioptimist, men vil aldri akseptere at den truer mitt personvern

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Overvåkning - Personvern

Foto: Venstres bystyregruppe i Stavanger

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**