– Regjeringen må ta et standpunkt om Datalagringsdirektivet

Venstres nestleder, Trine Skei Grande mener regjeringen må avklare sitt standpunkt om EUs datalagringsdirektiv før valget. — Slik det er nå vet ikke velgerne om det vil bli mer eller mindre overvåkning med de rødgrønne etter valget. Velgere kan ikke møte et valg med et så viktig spørsmål ubesvart, sier Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Datamus, hånd

Foto: Microsoft

Trine Skei Grande er positiv til at Datatilsynet nå pålegger nettleverandører å slette persondata etter tre uker. — Datatilsynet sender et kraftig signal til regjeringen om at det ikke er greit å lagre personlige opplysninger i lang tid.

– Venstre vil arbeide imot at EUs datalagringsdirektiv blir en del av norsk lov, og om nødvendig bruke reservasjonsretten i EØS-avtalen, sier Skei Grande. Venstre har tidligere fremmet et forslag i Stortinget om at Norge uansett ikke må legge seg på mer enn seks måneder dersom direktivet implementeres. Dette ble nedstemt av Stortinget.

– Internett har gitt en hel verden mulighet til å kommunisere med hverandre. Det er en unik mulighet vi aldri har hatt før, men med den kommer det også utfordringer. Å sikre at sensitiv informasjon om privatlivet vårt ikke kommer på avveie er en av disse utfordringene, avslutter Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**