Står på for pasientene

Budsjettkrisen ved Oslo-sykehusene gjør ventelisten for kreftoperasjoner fra Innlandet uforsvarlig lang. Det finnes ikke midler til nødvendig medisinsk utstyr.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Sykehuskorridor

Foto: © Lucian Coman | Dreamstime.com

I NRK Dagsrevyen fredag 3.juli synliggjør den prostatakreft-rammede Jan Einar Kristiansen problemet med manglende medisinsk utstyr ved Oslo-sykehusene. – Pasienter fra Innlandet havner sist i køen og står med lua i handa – uverdig, mener han.

Morten Andersen

Foto: A.Hovstø

Urolog Morten Andersen ved Moelv spesialistsenter engasjerer seg sterkt på sine pasienters vegne.
Morten Andersen, Kine Kyllingstad, Sintef helse m.fl. sto bak en utredning i 2001 som foreslo et samlet Sykehus Innlandet plassert ved Mjøsbrua. – Tomta er fortsatt ledig og har plass til et Rikshospital, sier Morten Andersen og peker på det ubebygde området nedenfor Moelv Spesialistsenter. – Mjøsbrua samler Oppland og Hedmark. En mer sentral plassering finnes ikke i Innlandet, avslutter han med alvor i blikket.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**