Venstre ønsker fortsatt å flytte havnen

– Det er hyggelig at de to HiB-studentene Marit Hesthamar og Einar Engelsen engasjerer seg i beliggenheten av hvor havnen skal ligge, men det hadde vært en fordel om de hadde fått med seg alle fakta, uttaler Venstres gruppeleder i bystyret, Hans Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


Når det gjelder kostnadene med å etablere en ny havn så skal en huske at havnevesenet i dag sitter på store verdier i eiendommer i havneområdene i sentrum. Ved å realisere disse verdiene vil havnevesenet ha en kapitalbase til etableringen av en ny havn. – Påstanden om at de er avhengig av betydelige offentlige midler for å få til flyttingen medfører derfor ikke riktighet, sier Tveit.

Et annet spørsmål man må stille i denne saken er hvorfor 75 % av konteinerne på havnen stort sett kommer med trailer og blir omlastet til nye trailere. Er det meningen at man skal beslaglegge et stort sentralt område i sentrum til en havn som fungerer som en omlastningsentral for trailere, spør Tveit.

Det hadde også vært informativt hvis de to studentene kunne forklart hvilke kilder de brukte når de påstår at Risvika Havn utenfor Stavanger har vært en økonomisk fiasko. Havnen har nå inngått en avtale med seagargo, som er en av de virkelig store aktørene i markedet, noe jeg ikke får til å stemme med at de har priset seg ut, sier Hans Carl Tveit. Som er forundret over de bombastiske påstandene all den tid de som har skrevet oppgaven ikke har vært i mkontakt med Stavanger Havn.

Det er trist at Marit Hestahmar og Einar Engelsen ikke henter inn alle fakta i saken før de skriver sin Bachlor oppgave. Det at styremedlem i Havnevesenet Terje Ohnstad uten videre tar påstandene i oppgaven som god fisk , burde ikke komme som noen stor overraskelse avslutter Hans Carl Tveit.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**