SV er feige i Lofoten

– Den største klimatrusselen vi står overfor er regjeringer som tror på menneskeskapte klimaendringer, men som likevel ikke foretar seg noe. Den norske flertallsregjeringen som SV er en del av er en slik klimafarlig regjering, sier Lars-Henrik Paarup Michelsen, Hordaland Venstres 2.kandidat.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Havn i Lofoten

Han mener SV er feig som ikke gir Lofoten-garanti før valget.
– Oljeboring utenfor Lofoten og Vesterålen er den viktigste miljøsaken i dette valget. Derfor har vi i Venstre sagt at vi ikke vil sitte i en regjering som administrerer oljeutvinning i disse sårbare havområdene. Det er rart at SV ikke lover det samme, sier Paarup Michelsen.

Olje

Han tror feigheten til Sosialistisk Venstreparti skyldes prestasjonsangst i møte med Ap og Senterpartiet etter valget 14. september. – Regjeringspartiet SV har ikke vunnet en eneste miljøseier knyttet til olje og gass. Ap har gjort rent bord, sier Paarup Michelsen.

Han viser til følgende miljønederlag de siste fire årene:
1) Det er delt ut rekordmange letelisenser til oljeselskapene på norsk sokkel
2) Det er brukt over 400 millioner på seismikkskyting utenfor Lofoten og Vesterålen
3) Det er åpnet for oljeutvinning på det kontroversielle Goliat-feltet (45 km utenfor Finnmarkskysten)
4) Det er satt i gang arbeid for å lete etter olje ved Jan Mayen.

Oljeplatform

– Dersom Lysbakken er interessert i at Norge skal spille en konstruktiv rolle før klimamøtet i København bør han følge litt mer med på hva Stoltenberg-regjeringen driver på med i oljepolitikken, avslutter Paarup Michelsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**