Venstres syv bussforslag

Venstre vil belønne byer som satser på kollektivtrafikk mer enn det regjeringen gjør i dag. Partiet vil derfor trappe opp kollektivmidlene til 1,5 milliarder kroner, skriver BA i dag.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**

Trolleybuss TIDE Buss

Partiet støtter forslag om at mer av kollektivtrafikken bør settes ut på anbud slik at det blir mer konkurranse om oppgavene. Forslaget er ett av syv tiltak Venstre legger frem for å bedre kollektivtrafikktilbudet.

buss

Venstre vil også at det skal bli mulig å bruke disse midlene til planlegging og investering i bybaner. Andre forslag går ut på overføring av ansvaret for kollektivtrafikken til de byområdene som ønsker det, innføring av elektronisk kollektivbillett i hele landet og opptrapping av skole- og studentrabatten.

Du kan lese hele saken i dagens BA.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**