– Jeg blir rasende når jeg ser dette

Veterinærforeningen og tidligere landbruksminister Lars Sponheim (V) krever nå at hele pelsdyrnæringen avvikles, skriver VG.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Bur dyr

– Som landbruksminister var jeg med på å fremme stortingsmeldingen om dyrehold og dyrevelferd i 2002. Vi sa at forholdene i pelsdyrnæringen var uakseptable, og at dersom næringen ikke klarer å bedre dem innen ti år bør den avvikles.
Det er nå tre år igjen, og vi ser at de ikke har gjort jobben godt nok. Jeg står fast ved det, sier Sponheim til VG Nett.

Lars Sponheim

Venstre-lederen sier at reagerte sterkt når han så videodokumentasjonen fra oppdrettsfarmene.
– Det er helt grusomt. Jeg blir rasende når jeg ser dette, ikke bare på de som kan la dyrene stå med avklippede føtter, men også rasende på landbruksministeren som ikke viser forståelse, raser Sponheim.

Les hele saken her

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**