Look to Askøy!

– Askøy kommunes ordning med at nærmeste lege rykker ut ved akutt sykdom og skade er et eksempel til etterfølgelse, ikke minst for Bergen, mener lege og tredjekandidat på Venstres stortingsliste, Gunn Vivan Eide.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**


– I de sentrumsnære områdene i Bergen er den akuttmedisinske tjenesten god, men ute i bydelene er den enkelte steder helt klart dårligere enn i våre nabokommuner, fortsetter Eide.

Gunn-Vivian Eide profilbilde

– Etter at Helse Bergen overtok ambulansetjenesten har det akuttmedisinske tilbudet blitt dårligere enkelte steder, of det er for eksempel ikke stasjoner ambulanser i Laksevåg og Arna bydeler. Dette har ført til kritisk lang ventetid på ambulanse i akutte tilfeller. Bergen Brannvesens First responder-tjeneste fungerer godt og har utvilsomt reddet liv, men det burde likevel i tilegg til dette vært en vaktordning for leger i disse to bydelene, fortsetter hun.

ambulanse

– Jeg har selv hatt legevakt i Øygarden kommune og rykket ut ved akutt sykdom og skade. Jeg vet at det er viktig å få en lege raskt frem til pasienten i områder der det tar noe tid før ambulansen kommer og det er langt til sykehus, fortsetter Eide.

Helsepersonell

– Jeg vil oppfordre flere kommuner til å bruke Askøy som modell for den akuttmedisinke tjenesten. I Bergen vet jeg Venstre kommer til å foreslå i Bystyret å prøve ut en lignende ordning i Arna bydel, avslutter Eide.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 15 år siden.**