Gratulerer Thon som ny direktør i Datatilsynet

– På vegne av hele Venstre vil jeg gratulere Bjørn Erik Thon som nytilsatt direktør i Datatilsynet, sier Venstres leder Trine Skei Grande. – Datatilsynet er en helt sentral aktør i debatten om personvern i Norge, og behovet for et fritt og uavhengig tilsyn kan ikke understrekes sterkt nok. Jeg er glad for at Regjeringen har utnevnt en direktør som jeg er trygg på at vil og klarer å ivareta dette også i framtiden, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Trine Skei Grande

Foto: Caroline Roka

– Den nye direktøren har store sko å fylle etter Georg Apenes, som har vært en prinsipiell og tydelig røst for retten til privatliv og mot stadig flere, tilsynelatende små overvåkingstiltak som til sammen kan bli en trussel mot vår frihet. Jeg kjenner Bjørn Erik Thon som en dyktig og handlekraftig person, og jeg er overbevist om at Datatilsynet forblir en tydelig røst i offentligheten, sier Skei Grande.

Overvåkning - Personvern

Foto: Venstres bystyregruppe i Stavanger

Bjørn Erik Thon var politisk rådgiver for justisminister Odd Einar Dørum i regjeringen Bondevik I. Han er 1. varamedlem til hovedstyret i Oslo Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**