Hilser køprising velkommen

Fylkesutvalget i Hordaland vedtok onsdag å innføre køprising for å finansiere videre utbygging av Bybanen i Bergen. Venstre hyller vedtaket som et paradigmeskifte i samferdselspolitikken.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**

Trafikk, vei, kø

Et flertall i fylkesutvalget stemte for forslaget fra fylkesmannen. Venstres gruppeleder Harald Hove takker KrF for gjennomslaget.
— Jeg registrerer med glede at Kristelig Folkeparti ikke lenger føler seg bundet av samarbeidsavtalen med Høyre og FrP, som går ut før køprisingen skal innføres.

– Jeg vil gå så langt som å si at de endelig har fått ut proppen i samferdselssystemet i Hordaland, og at vi nå kan gå videre med tanke på å få til en skikkelig satsing på kollektivtrafikk. Mange glemmer at kollektivtransport også er næringspolitikk, og en god næringspolitikk tror jeg alle er for, påpeker Hove. Han regner med at saken nå vil passere fylkestinget uten problemer.

Spiller ballen over til Bergen

Anne Beth og Harald

Bystyret i Bergen skal også si sitt om saken, og kan stikke kjepper i hjulene for vedtaket.
— Jeg håper bystyret, og spesielt KrF, tar til fornuften og hjelper denne saken videre", sier Venstres representant i Samferdselsutvalget, Anne-Beth Njærheim.

— Vi vet at Høyre og FrP i Bergen er prinsippielt mot køprising, men jeg håper flertallet i bystyret kan være åpne for gode argumenter. Uten skikkelige tiltak mot biltrafikken, vil ikke Bergen få belønningsmidler fra staten. Så kan vi like eller ikke like det, men slik er verden, understreker hun.

– Dersom bystyret setter seg på bakbeina, setter de samtidig bergenserne i en lei situasjon, hvor ingenting blir gjort med de store samferdselsutfordringene Bergenregionen står overfor.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**