Skedsmo kåret til beste kulturkommune i Akershus

NRK og Kommunal Rapport har gått gjennom kommunenes satsing på kultur. Skedsmo får karakter 4, og er best av Akershus-kommunene. — Vi har økt satsingen på kultur de siste fire årene, men det er også rom for forbedringer, sier Venstres ordførerkandidat Boye Bjerkholt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Lillestrøm Kultursenter

Foto: Lillestrøm Kultursenter

Han trekker blant annet frem satsingen på barne-og ungdomsaktivitet, økt administrasjonsstøtte til lag og foreninger og økte tilskudd til Lillestrøm Kultursenter som eksempler på hva økte kulturbudsjetter i kommunen har blitt brukt på.

— Vi har en målsetning om å være Østlandets mest attraktive bosted for alle som er opptatt av kultur. Dette er et viktig grunnlag for økt livskvalitet i lokalsamfunnet vårt og for utviklingen av kommunen som et attraktivt mål for opplevelser, reiseliv og næringsetableringer, sier Bjerkholt.

Venstre går til valg på en ytterligere satsing på kultur som et viktig element i by-og stedsutviklingen. Venstre vil blant annet etablere et nytt kulturhus på Skedsmokorset, opprette nytt ungdomshus på Strømmen, utvide tilbudet i musikk-og kulturskolen og forbedre bibliotektilbudet i kommunen.

— Selv om vi er best i Akershus, så er ikke terningkast 4 noe å lene seg tilbake på. Vi har blitt bedre de siste fire årene, og vi skal bruke de neste fire på å bli enda bedre, avslutter Bjerkholt.

Se hele undersøkelsen her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**