Utbyttet erkjent ulovlig – Byrådet må kutte 167 millioner

Kommunaldepartementet avslo i dag klagen fra byrådet i Bergen, og har underkjent budsjettet for 2011. I løpet av to år må byrådet kutte 167 millioner i drift.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**

Julie Andersland

Foto: Tor Blaha

– Høyre har låst seg til et Frp som har allergi mot eiendomsskatt. Ingen liker skatt, men ett eneste år med eiendomsskatten fra 2007 hadde dekket inn igjen hele underskuddet. Nå er det slutt på kreativ bokføring fra byrådet, og nå må de velge: Moderat eiendomsskatt, eller kutt i de kommunale tjenestene, sier Julie Andersland (V).

Venstre mener dette viser hvorfor det er så viktig med et alternativt borgerlig flertall.

– Så lenge byrådet er prisgitt Frp blir det ikke penger til hverken Bybanen eller en god rusomsorg, og dette viser hvorfor: Skattebetalernes midler blir rotet bort i svak økonomistyring, sier Andersland.

Les hele saken her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 13 år siden.**