Venstre er ikke «Frp-vennlig»

Tarik Hedi skriver i BA 27. januar om sin skuffelse over at Bergen Venstre åpner for regjeringsforhandlinger med Frp etter stortingsvalget i 2013. Vi håper å kunne berolige Tarik med dette innlegget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Julie_Andersland_pressebilde_2011_kvadratisk

Foto: Tor Blaha

Det er delte meninger i Venstre om det har noe for seg å forhandle med Frp eller ikke. Det vi derimot er enige om, er at den rødgrønne regjeringen trenger avløsning. Nylig kom nyheten om at regjeringens klimamelding, den viktigste miljøpolitiske handlingsplanen denne regjeringen skal lage, blir utsatt. For fjerde gang. Samtidig står hjerteskjærende nyheter om praktiseringen av en inhuman asylpolitikk i kø. Når det kommer til to av Venstres kjernesaker, miljøpolitikk og innvandringspolitikk, har regjeringen alvorlige problemer.

Erlend Horn

Foto: Hildegunn Holtet

Venstre vil gå til valg på å vise at det finnes gode alternativer til den politikken de rødgrønne fører. Ikke bare på områdene miljø og innvandring, men også på personvern, velferd, næringspolitikk, lokaldemokrati og helse. Vi vil føre en positiv valgkamp som ikke stenger ute noen som kanskje vil være med på et slikt prosjekt — heller ikke om de heter Fremskrittspartiet. Så får vi diskutere sannsynligheten for at Frp kan komme Venstre i møte på disse sakene eller ikke. Vi kan i alle fall love Tarik Hedi at Venstre i en ny regjering vil sette klare krav til en bedre miljøpolitikk og en bedre innvandringspolitikk enn den de rødgrønne fører i dag.

Julie Andersland (V)
Erlend Horn (V)

Innlegget sto på trykk i Bergensavisen tirsdag 31. januar.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**