Rettferdig handel

Den internasjonale merkeordningen Fairtrade bidrar til bærekraftig utvikling og livsviktig handel i de fattigste delene av verden. Bergen kommune kan bruke sin markedsmakt som storkunde til å vise internasjonal solidaritet og bekjempe fattigdom.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Fairtrade

Foto: Max Havelaar Norge

Står opp for rettferdig handel
– I valget mellom bratwürst fra Bønes og biff fra Botswana velger Venstre det siste, sa Erlend Horn i bystyret onsdag da SV fremmet et forslag om kjøp av lokalprodusert mat som vi mener strider mot ambisjonene for Fairtrade. Du kan se hele innlegget på video her.

Hva har du i handlekurven?
I dag er det vanskelig for en forbruker å ta kvalifiserte produktvalg basert på helse, miljø, og etikk.

Bergen gir opp Fairtrade
Venstre reagerer på at byrådet avvikler arbeidet med Fairtrade-byen Bergen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**