Venstretopp besøkte CRC

Fredag 3. feb besøkte Venstres nestleder Ola Elvestuen CRC Sørreisa før han dro til årsmøtet til Troms Venstre på Setermoen. Der fikk han brief om Hærens utfordringer etter FMR.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**

Ola Elvestuen

Foto: Caroline Roka

-Jeg er imponert over anlegget i Sørreisa, sa Elvestuen til årsmøtet, og han ville gå inn for fortsatt tre manøverbataljoner og verneplikt, selv om Venstre ønsker flere vervede. Han mener det er opplagt at landsdelen må ha baser for kampflyvirksomhet sammen med Hæren i nord.

Elvestuen hadde følge med lokale venstrefolk, Vidkunn Haugli og Tormod Nygård, fra hhv Målselv og Dyrøy, sier fylkestingsrepresentant Roar Sollied, som besøkte CRC i høst.

Elvestuen er forsvarspolitisk talsmann for Venstre og har deltatt på Sjefskurset ved Forsvarets høgskole, i likhet med Borghild Tenden i stortingsgruppa.

Elvestuen er også visebyrådsleder i Oslo og byråd for samferdsel og miljø i hovedstaden.

Se Årsmøtets uttalelse om Forsvaret, der man blant annet sier om CRC Søreisa:

Moderne CRC Sørreisa
Troms Venstre registrerer at NATOs mest moderne stridsanlegg, CRC Sørreisa, ikke er vurdert som enebase (ARS). Ut fra både kostnad, omdømme og operativ evne, anbefaler Troms Venstre på det sterkeste at det satses på stasjonen i Sørreisa. Hvis økonomi er drivkraften bak FMR, må det forventes at man evner å spare penger der det samtidig gir best kvalitet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 12 år siden.**