Vil få ned midlertidigheten

Venstre vil endre fireårsreglen for midlertidige ansatt for å få bukt med midlertidige ansatt i akademia. — Venstre ønsker en innstramming ved å gjøre om fireårsregelen til en toårsregel. På den måten vil arbeidsgiver være pliktig å tilby en fast stilling til arbeidstaker etter to år i jobb, sier Rotevatn, medlem av Arbeid og sosialkomiteen for Venstre på Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Toårsregel for midlertidig ansatte
1 av 5 forskere i Norge er midlertidig ansatt og går et halvt yrkesliv uten fast jobb skrev Dagsavisen mandag. Venstre mener privat og statligsektor i større grad må likestilles.

– I dag er mange fanget av at de sitter på sjefens nåde. Venstre vil derfor åpne opp for midlertidige stillinger i privat sektor, mens vi ønsker en klar innstramming i statlige, sier Rotevatn.

– Venstre ønsker en innstramming ved å gjøre om fireårsregelen til en toårsregel. På den måten vil arbeidsgiver være pliktig å tilby en fast stilling til arbeidstaker etter to år i jobb, sier Rotevatn.

Sveinung Rotevatn

Foto: Silje England

Økonomisk straff
Forskere har vist til at arbeidsgivere prøver å unngå regelverket og at tidsbestemt permisjon tilbys for å unngå plikten til å tilby fast stilling.

– Det vil alltid være de som omgår regelverket, og da må man svare med økonomisk straff, sier Rotevatn.

Les saken i Dagsavisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**