Klokkeklar på statlig støtte til Munch-museet

Kulturminister Torhild Widvey kunne igår ikke gi noen garantier om statlig investeringsstøtte til Munch-museet. Det til tross for at partilederne i Venstre, Høyre og FrP ifjor forsikret om at Staten også har et ansvar for Munch-museet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Trine Skei Grande mener kulturministeren skape unødvendig klarhet og ber henne avklare at regjeringen skal bidra med statlig investeringsstøtte.

— Vi er klar over at den forrige kulturministeren signaliserte tidlig i valgkampen at hun under visse forutsetninger var åpen for statlig støtte. Vi har ikke per i dag grunnlag for å svare på spørsmålet om eventuell statlig støtte til byggingen av det nye Munch-museet. Vi trenger et ferdig forprosjekt med tilhørende kvalitetssikret kostnadsramme. Det ønsker vi velkommen, og skal da komme med regjeringens konklusjon, skrev Widvey i en epost til Dagsavisen.

Lovet støtte
Dette får Venstre-leder Trine Skei Grande til å reagere. Hun mener statsministeren må rydde opp, dersom kulturministeren ikke gjør det kjapt selv.

Trine Skei Grande.

Foto: Bård Ek.

— Jeg håper at hun veldig fort avklarer dette og tar en telefon til kulturbyråden i Oslo. Hvis ikke må jeg be både Siv og Erna om hjelp. Vi var enige om dette lenge før Hadia Tajik kom på banen og lovte støtte. Jeg håper jeg slipper å ta den telefonen, sier Venstreleder Trine Skei Grande til Dagsavisen.

– Dersom ikke kulturministeren rydder opp i dette, så må Erna Solberg gjøre det, sier Grande til Dagbladet.

Aldri tvil om borgerlig støtte til Munch
Trine Skei Grande forteller at det aldri har vært noen tvil om hvor de borgerlige partiene står i dette spørsmålet.

— Både Siv Jensen og hennes bakland, som Carl I. Hagen for eksempel, har vært klare på at de har ønsket statlig støtte. Vi ser også hvordan staten bidrar til kulturbygg ellers i landet, og da vil det være rart om ikke det samme gjelder for et nytt Munch-museum, sier Grande.

– Erna, Siv og jeg kom med et klart løfte om Munch-støtte i fjor. Dette er en spleis vi skal være med på. Det er ikke Oslo kommunes ansvar alene å følge opp arven etter Edvard Munch, sier Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**