Spikeren i kisten for tunnel-alternativet

Gruppeleder for Venstre, Julie Andersland, mener det siste notatet fra fagfolkene bør bli spikeren i kisten for tanken om en tunneltrasé til Åsane.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


– Konklusjonen i den nye rapporten er klar: Tunnelalternativene innebærer lenger reell reisetid for passasjerer som skal til og fra sentrum. Tunnel-tilhengerne har argumentert med at deres alternativ er vesentlig raskere. Det viser seg nå å være feil.

Andersland ber bystyregruppen til Høyre om å ta en ny runde på bybanespørsmålet.

– Da vi begynte denne debatten, argumenterte tunnel-tilhengerne med at deres alternativ ville spare folk for et kvarter tur/retur mellom Åsane og Bystasjonen hver dag. Nå ser vi at det snarere er snakk om rundt fire minutter, til en ekstrakostnad i milliardklassen. Jeg håper og tror at det er en del i Høyre som nå vil se på faktagrunnlaget på nytt, og tenke seg om to ganger.

Les hele saken hos Bergens Tidende her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**