Tar ikke frieriet seriøst

Aps frieri til sentrum får lunken mottakelse i Venstre. – Det blir vanskelig å samarbeide med et parti som er for en tunnelløsning, sier Julie Andersland (V)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**

Andersland ute 1

Foto: Mathias Fischer

I dag skrev BT at Ap frir til sentrum etter beste måling på fem år. I Venstre-leiren er de skeptisk til et samarbeid. Gruppeleder Julie Andersland trekker frem uenighet om Bybanen som en viktig årsak.

– Frieriet som nå kommer fra Aps Harald Schjelderup virker merkelig tatt i betraktning at Ap er Venstres fremste motstander i vår aller viktigste sak, nemlig Bybanen, sier hun i en pressemelding.

Står lengst fra oss
Andersland viser til den pågående debatten rundt Bybanens trasevalg til Åsane.

– Ap står lengst fra oss i saken om Bybanen til Åsane, ettersom de vil ha tunnel. Nylig kom det frem at de vil fjerne ekspressbussene også. Vi oppfatter ikke dette som noen invitasjon til samarbeid.

Hun forteller at så lenge Arbeiderpartiet vil ha Bybanen tunnel, er det vanskelig å ta frieriet deres seriøst.

– Vi opplever at Ap har bundet seg til en dårlig løsning for Bybanen, mens Høyre har en mer imøtekommende og konstruktiv holdning. Når Arbeiderpartiet insisterer på at Bybanen skal i tunnel, er det vanskelig å ta dette seriøs.

Ap er bombastisk
Hun mener det er viktig at Bybanen kommer til alle bydeler, og at det kan bli vanskelig hvis en velger et dyrt alternativ til Åsane.

– Vi mener Ap har vært bombastiske i denne saken. Vi skal ha en debatt frem mot valg om hvem vi skal samarbeide med, men det kan bli vanskelig å gå sammen med Ap når de er så bestemt på en tunnelløsning.

Les hele saken på BT.no her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**