Vil invitere Dalai Lama til Stortinget

Stortingsrepresentant Ketil Kjenseth er kritisk til at norske myndigheter ikke vil møte Dalai Lama. Han vil selv sammen med andre stortingsrepresentanter ta initiativ til et møte med Dalai Lama på Stortinget.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


Les også: Feil signal å ikke møte Dalai Lama

Dalai Lama, som er tibetanernes åndelige leder, er invitert til Norge av Den norske Tibetkomité, Karma Tashi Ling buddhistsamfunn og Nobelinstituttet. I det offentlige programmet for eksiltibetanerens besøk i Oslo i mai, er det foreløpig ikke lagt opp til at han skal møte noen fra verken Stortinget eller regjeringen.

Men Ketil Kjenseth i Venstre varsler at han vil invitere Dalai Lama til Stortinget. Han frykter ikke de negative reaksjonene som kan komme fra Kina.

Ketil Kjenseth

Foto: Cathrine Dokken

— Jeg synes ikke vi skal sette penger foran menneskerettigheter. Så viktig er ikke Kina. Kan Obama møte ham, kan norske politikere være like oppofrende, sier Kjenseth til NTB.

Den amerikanske presidenten hadde et møte med Dalai Lama i februar.

Danner tibetkomité
Kjenseth er initiativtaker til å stifte en ny tibetkomité på Stortinget. Med seg håper han å få representanter fra samtlige partier. Gruppen skal møtes til konstitueringsmøte tirsdag.

– Jeg vet om tre andre representanter som også vil møte Dalai Lama. Og jeg utelukker ikke at det er flere, sier Kjenseth til NTB.

– Vi planlegger å invitere ham til Stortinget, og jeg har forstått det sånn på Den norske Tibetkomité at det skal være rom for det i programmet, legger han til.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**