Positivt og konstruktivt at reservasjonsretten skrinlegges

Venstre mener det er svært positivt og konstruktivt at regjeringen og KrF skrinlegger reservasjonsretten.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**


– Det er svært positivt og konstruktivt at helseminister Høie og regjeringen idag snur om reservasjonsretten. Motstanden mot reservasjonsretten har vært så formidabel både i opinionen og i helse-Norge at en skrinlegging av reservasjonsretten var den eneste fornuftig konklusjon å trekke, sier helsepolitisk talsperson i Venstre Ketil Kjenseth.

Sa nei til reservasjonsrett i fjor høst
Venstre sa nei til å være med på avtalen som de andre samarbeidspartene inngikk i høst etter valget.

— Vi står klart på vårt nei i denne saken og vil stemme mot forslaget fra regjeringen når det kommer til behandling i Stortinget, sa Ketil Kjenseth den gang.

 helsepolitisk talsperson Ketil Kjenseth.

helsepolitisk talsperson Ketil Kjenseth.
Foto: Silje England

– Både KrF og Høyre fortjener honnør for at de nå lar hensynet til pasientene gå foran ønsket om en lovbestemt rett for et ørlite mindretall av leger om å reservere seg mot henvisning til abort, sier Kjenseth til NRK idag.

KrF-signaler igår
Da signalene om at reservasjonsretten kunne komme til å skrinlegges kom igår kveld, ble det godt mottatt av Kjenseth. Han var svært fornøyd med de nye signalene fra KrF om å trekke forslaget om reservasjonsrett og viste til at tilbudet om støtte til forslaget om gratis prevensjon står ved lag.

Les også Dagsavisen 10.10.204: Vil bytte ut legenekt med spiral

– Det er gledelig dersom KrF lar hensynet til den svake part i abortsaker, pasientene, gå foran hensynet til et lite mindretall av leger, sa Kjenseth til NRK.

– På bakgrunn av den enorme motstanden mot reservasjonsretten i folket og i helsevesenet, synes jeg dette er svært konstruktive signaler fra KrF. Venstres tilbud om støtte til KrF-forslaget om gratis prevensjon står ved lag, sa Kjenseth.

Se innslag med Kjenseth på Kveldsnytt 24.04.2012

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 10 år siden.**