Venstre med nye nettsider

illustrasjon nye www.venstre.no
Illustrasjon: Venstre

I kveld lanserte Venstre nye nettsider. Ny struktur og nytt design preger sidene. – Vi er stolte av å kunne presentere nye www.venstre.no, og håper det blir enklere for folk å finne den informasjon man er ute etter, sier prosjektleder Ole Bruseth.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Det er Neolab (tidligere Metronet) som har stått for utviklingen av nettsidene i samarbeid med Venstre. Det er et selskap Venstre har samarbeidet med siden de var en liten bedrift.

Godt mottatt

– Vi er svært fornøyd med nettsidene. Våre lokal- og fylkeslag har også tatt svært godt i mot den nye publiseringsløsningen (WordPress). Mange lag er allerede oppdatert på den nye plattformen, og i løpet av de neste ukene vil en rekke nye kommuner få på plass nye nettsider, sier Venstres kommunikasjonssjef Steinar Haugsvær.

På de nye nettsidene presenterer Venstre også for første gang sin nye visuelle profil. Den er utviklet av Dinamo i samarbeid med Venstre.

Flere lag er allerede i full gang med oppdateringen. Det gjelder blant annet:

Mobiltilpasset

Nokia mobiltelefon Gårsdagens nettsider ble lansert i februar 2007. Det i en tid der noen kanskje kjenner igjen telefonen til høyre, og svært få brukte mobiltelefonen til nettsurfing. Nettbrett fantes ikke.

– 28 prosent av de som leser nettsidene våre gjør dette fra en mobiltelefon. 15 prosent bruker nettbrett. De nye sidene er responsive og tilpasser seg den plattformen brukeren er på. Dette og bedre brukervennlighet har vært viktig for arbeidet, sier Ole Bruseth.

Har du ris eller ros. Send epost til [email protected].

Ivaretar eldre innhold

De gamle nettsidene inneholdt over 50 000 artikler. De fleste av disse er importert i den nye løsningen.

– Vi har hatt en rekke lag som gjennom mange år har vært flinke til å oppdatere sidene sine. Nettsidene er dermed også et viktig historisk arkiv for tillits- og folkevalgte. Det har vært viktig for oss at sidene skal bli mer innbydende, men også enklere og mer oversiktige. Samtidig har det vært avgjørende at ikke noe av informasjonen slettes, sier Steinar Haugsvær.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**