Vil ha det urbant på Skjoldskiftet

Faksimile: Fanaposten 20.03.15

Idun Bortne ønsker utvikling på Skjoldskiftet. Om utbyggerne kan ruste opp Nesttunelven også, er vi virkelig inne på noe, sier hun.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Idun Bortne
– Vi trenger mer urban bebyggelse, med kafeer, gater og byrom, sier Idun Bortne til Fanaposten.

– Fana Blikks prosjekt er viktig for Fana. Helst vil vi ha dem med på å ruste opp elven også, sier Idun K. Bortne (V).

Allerede før saken om Fana Blikks storutbygging i Skjoldskiftet har nådd politikerne, har flere folkevalgte latt seg begeistre.

Ønsker storbygg

Fana Blikks plan er et fire etasjers næringsbygg med formål kontor, industri og forretning. I dag har området i Osvegen en rubbhall og to bolighus, mens området ned mot elven er tilgrodd og forsøplet.

Her ser Fana Blikk for seg å gi området et løft. Rosinen i pølsen fra blikkenslagerselskapet er ideen om en kafé i første etasje, med sitteplasser vendt ut mot Nesttunelven.

Vil være positive

Venstre mener Fana Blikks prosjekt er viktig for Fana, men vil helst ha dem med på å ruste opp elven i enda større grad.

I planen ønsker Fana Blikk å bygge en nedtrapping og et sitteområde ved elvebredden.

– Å gjøre Skjoldskiftet til et urbant sentrum er en viktig del av en grønnere byutvikling i Bergen. Venstre ønsker derfor prosjektet til Fana Blikk velkommen. Jeg håper også vi kan få med oss utbyggerne på å ruste opp elven, sier Bortne, som er Venstres 2. kandidat til kommunevalget.

Bortne er også blant dem som ønsker seg et mer urbant preg.

– Jeg kan selvsagt ikke drive saksbehandling i avisen, men når dette skal bestemmes kommer Venstre til å være positive til alle gode prosjekter som kan gi området den fortettingen vi trenger. Om vi i tillegg kan få utbyggerne med på en plan for å ruste opp Nesttunvassdraget, da er vi virkelig inne på noe, sier hun.

Tenk på kvaliteten

Bortne håper utbygger legger ned et solid stykke arbeid.

– Jeg håper utbygger vil satse på en utbygging med gode kvaliteter. Som politikere må vi tenke på at området først og fremst skal være attraktivt for dem som skal bo der.

– Vi trenger mer urban bebyggelse, med kafeer, gater og byrom som folk ønsker å oppholde seg i. Dette er egentlig en oppfordring til alle utbyggere som ønsker å utvikle Skjoldskiftet: Om folk reagerer med entusiasme på prosjektet, gjør stort sett politikerne det også.

Fana Blikks utbygging i Skjoldskiftet er bare ett av flere store prosjekter rundt Skjoldskiftet. I tillegg kommer blant annet utbygging av boliger og næringsbygg ved Apeltunvegen 2, samt Fana ILs nybygg ved Nesttunhallen.

– Venstre ønsker bærekraftige bydeler og arbeidsplasser der folk bor. Vi ønsker å fremme mindre bilbruk i Bergen og mer kollektivbruk. Derfor er vi positive til planene. Jeg tenker at det ikke bare er boliger som er fortetting. Snarere tvert imot: om vi ikke fortetter med både bolig og næring samtidig, oppnår vi ikke målet med fortettingspolitikken, sier Bortne.

Les hele saken på side 16 – 17 i Fanaposten fredag 20. mars.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**