Er lei av at området blir nedprioritert

Foto: Francisco Munoz

Åsta Årøen er irritert over at noen grupper og områder blir nedprioritert. Hun tror politikererne må lytte til folket på Laksevåg for at bydelen skal nå sitt potensial. Hun er Venstres toppkandidat i Laksevåg.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**

Intervjuet stod på trykk i Sydvesten (s.10), tirsdag 1. september.

– Jeg tror det er mange folk som brenner for området sitt. Vi som er politikere må lytte, og det vil jeg legge vekt på, sier hun.

Mye mangfold
Åsta er opprinnelig fra Stryn, men har bodd i Bergen siden 1990. 25 år senere er hun, mann og tre barn fortsatt i Vestlandets hovedstad.

– Drømmen om å komme meg ut var sterk. Så det ble bare sånn.

Hun angrer ikke på at ungene har vokst opp i Frydenbølien på Laksevåg.

– Jeg synes det er bra at barna mine vokser opp i en bydel med så mye mangfold, det er ikke alltid man får så mye mangfold i andre bydeler. Slik får de mange erfaringer, men det skal være godt å bo her, sier hun.

Laksevåg Venstre sier i sitt partiprogram at de ønsker at flere barnefamilier skal føle seg hjemme på Indre Laksevåg. De vil også ha tilbake biblioteket på Laksevåg.

Lett å falle gjennom
Grunnen til at Åsta meldte seg inn i Venstre er enkel.

– Jeg har alltid likt Venstre. Jeg ble medlem i 1997, av den enkle grunnen at jeg likte Odd Einar Dørum. Jeg likte den sosiale profilen han førte. I tillegg hadde jeg en svoger som var veldig aktiv i partiet, så man kan vel si at jeg kom inn i en Venstre-familie.

Det er fortsatt det sosiale som er viktig for Åsta.

– Jeg er opptatt av sosiale saker generelt. Jeg synes det er viktig at levekårsområdene ikke skal få forskjellig behandling fra de andre bydelene. Det lanseres store reformer til de store gruppene, og da er det lett at de som ikke er mange faller utenfor, sier hun.

Ren luft
Venstre ønsker å gjøre Laksevåg grønnere. Med det mener de at det er viktig å sikre ren luft til folket i Loddefjord.

– Det bør være en selvfølge at alle bergensere har en trygg, ren luft å puste i. Dessverre er det fortsatt problemer med giftig luft i deler av byen vår. Venstre har fått på plass luftmålere i Loddefjord og fått gjennomslag for køprising i 2016, sier hun.

Åsta mener også at man må tenke smartere når det gjelder planlegging.

– Får vi inn en stor gruppe i bystyret så vil vi jobbe for at vi må få en mer langsiktig tenking når det gjelder planlegging. For eksempel en plan for steindeponi, så slipper vi flere situasjonen som den vi nettopp har hatt med Liavatnet.

En familie-avgjørelse
Utenom politikken så er Åsta administrativ leder i Bergen kirkelige fellesråd i Årstad menighet. På si er hun med i et prosjekt for Sotra, Øygarden og Askøy som går ut på å få frivillig sektor til å inkludere utsatt ungdom i arbeidsstokken.

Har du tid til noe annet enn familie, jobb og politikk?

– Ikke egentlig. Men det er helt greit å bruke det jeg har av ledig tid til å følge barna til sine aktiviteter og fylle deres behov. Men jeg har en hobby, nemlig Røde Kors.

Med et så hektisk liv for mor i huset blir det innimellom litt ekstra liv.

– Det er ikke alltid like populært at jeg har så mye å holde fingrene i. Det knaker litt av og til når det er mye med jobn og politikk. Men det er et valg hele familien tar. Men vi har det bra.

Stem lokalt
Åsta oppfordrer laksevågingene til å stemme på lokale kandidater.

– Se hvor folk bor og sett sammen din egen liste med folk fra din bydel. Det er ikke farlig å gjøre endringer på seddelen, sier hun.

Hun presiserer at de som blir valgt inn i bystyret skal jobbe for alle i alle bydeler, men at det fortsatt er lurt å stemme på sine egne.

– Jeg tror at Laksevåg trenger folk som bryr seg om Laksevåg, og da må man stemme på kandidater som bor her, avslutter Venstrepolitikeren.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**