Se hva som skjer! – Nominasjonsprosessen i Hordaland Venstre

Foto: Venstre

Hordaland Venstre har lyttet til Venstres Hovedorganisasjon sine anbefalinger om å starte nominasjonsprosessen foran Stortingsvalget 2017 tidlig og gjennomføre nominasjonsmøte i løpet av september 2016. Nominasjonsnemnda som ble nedsatt på fylkesårsmøtet har derfor hatt det travelt lenge og fylkesstyret har fastsatt dato for nominasjonsmøtet til fredag 16. september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**

Før selve nominasjonsmøtet vil det bli arrangert kandidatpresentasjonsmøter i regionene i uke 33 og 34 og lokallagene skal avholde prøvenominasjon.

Erling Birkeland
Erling Birkeland

Nominasjonsnemnda
Følgende ble på årsmøtet valgt til faste representanter i nominasjonsnemnda:

Erling Birkeland, Bergen (leder), Kjersti I. Vevatne, Osterøy, Frank Schmidt, Bømlo, Ingebjørg Winjum, Granvin og Sveinung Toft, Lindås. I tillegg er Hordaland Venstrekvinnelag representert i nemnda ved Åsta Årøen og Hordaland Unge Venstre er representert ved Martin Frøyland.

Foreløpig påmeldte i kampen om en høy plassering
Følgende har meldt interesse for en høy plassering på listen og har vært inne til intervju med nemnda (alfabetisk oversikt):

Agnes Hoshovde Bernes, Radøy
Idun Bortne, Bergen
Terje Breivik, Ulvik
Elizabeth Toft Erichsen, Sund
Ingrid Nergaard Fjeldstad, Bergen
Synnøve Handeland, Kvinnherad
Arild Heggland, Fusa
Rolf Nesheim, Lindås
Anne-Beth Njærheim, Bømlo
Sondre Hansmark Persen, Askøy/Bergen
Jon Sivert Rykkel, Os

I tillegg har Erlend Horn, Bergen, Per-Arne Larsen, Bergen og Geir Angeltveit meldt til nemnda at de stiller seg til disposisjon for partiet til en plassering etter topp-3.

På tampen av juni kom det også forslag på Anders Waage Nilsen, Bergen på en høy plassering. Han kunne også tenke seg en plass blant topp fem.

Alle som ønsker å være med i kampen om en topp-5-plassering vil bli bedt om snarest å skrive en presentasjon av seg selv til bruk på nettsidene med mer. Det er kun de som ønsker en plass blant de øverste fem på listen som skal presentere seg skriftlig og i regionmøtene.

Foreløpige tanker fra nominasjonsnemnda
Nominasjonsnemnda skal komme med sin innstilling på stortingsvalgliste den 2. september, men ønsket allerede før sommerferien å skape engasjement og oppmerksomhet rundt nominasjonen ved å offentliggjøre sine foreløpige tanker om hvem de ønsker blant topp-5. De vil understreke at dette er foreløpige tanker. Nemnda ønsker på ingen måte å lukke prosessen på dette tidspunkt. Med sin ”bevisste lekkasje” ber nemnda lokallagene om råd i saken videre. Lokallagene skal gi råd gjennom prøvenominasjon enten for seg selv eller sammen med andre lag i sin region.

En enstemmig nominasjonsnemnd stiller seg foreløpig bak sittende stortingsrepresentant Terje Breivik, Ulvik som førstekandidat. Det er så langt ikke registrert at det er noen som ønsker å utfordre ham på førsteplassen.

Videre ser et flertall i nemnda for seg følgende personer blant de neste fire på listen (ordnet alfabetisk etter etternavn – ikke rangert):

Ingrid Nergaard Fjeldstad, Bergen (har i ettertid trukket sitt kandidatur)
Anne-Beth Njærheim, Bømlo
Hordaland Unge Venstres kandidat Sondre Hansmark Persen, Askøy/Bergen
Jon Sivert Rykkel, Os

Nominasjonsprosessen videre
Kampen om plassene på stortingslisten til Hordaland Venstre er på ingen måte over! Nå er det opp til lokallagene å komme med råd gjennom prøvenominasjon. Deretter vil nominasjonsnemnda komme sammen igjen og gi sin innstilling til liste den 2. september. Til slutt er det opp til nominasjonsmøtet å vedtar en endelig liste den 16. september.

Fylkesstyret har ansvaret for at det avholdes kandidatpresentasjonsmøter i regionene og prøvenominasjon i regionene/lokallagene.

Datoene for kandidatpresentasjonsmøtene blir som følger:

Hardanger/Voss: 17. august – i kantinen i Mælandshagen, Granvin sentrum kl. 18 – 20
Nordhordland: 18. august
Sunnhordland: 22. august – i Leirvik, Stord kl. 18 – 20
Bergen og omland: 23. august – kl. 18 – 21

Nærmere informasjon om sted og opplegg kommer om kort tid. Foreløpig bes folk om å sette av disse datoene i kalenderen.

Selve nominasjonsmøtet blir som tidligere nevnt avhold fredag 16. september. Det skjer på Grand Hotel Terminus i Bergen.

Lokallagene skal i god tid før møtet velge sine utsendinger på et medlemsmøte.

Lokallagslederne har fått egen informasjon om dette.

 

For spørsmål/kommentarer:
Nestleder i Hordaland Venstre Bjørnar Hamre mob. 410 02 947
Leder av nominasjonsnemnda Erling Birkeland mob. 992 50 125

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 8 år siden.**