Det må bli plass til flere sykler på toget

Mye er gjort for å reise miljøvennlig på buss, trikk og bane i Oslo, men på tog er det fortsatt krevende å reise med sykkel. Dette skyldes i hovedsak manglende oppbevaringskapasitet på togene.

Om noen måneder vil de nye togsettene på Gjøvikbanen tas i bruk. Gunnar L. Brevig, styremedlem i Nordre Aker Venstre, mener dette er en gylden mulighet til å legge til rette for bedre sykkelkapasitet på togene: – det er mange muligheter for hvordan man velger å innrede vognene. Slik togene er innredet nå er det er plass til ca. 15 sykler i hvert togsett, såfremt det ikke er mye annen bagasje eller barnevogner. Det er imidlertid ofte fullt og stort behov for bedre sykkelkapasitet.

På Gjøvikbanen er det ikke aktuelt med doble togsett på grunn av korte plattformer. Når de nye togsettene tas i bruk på Gjøvikbanen, er det viktig å sørge for at denne strekningen får bedre sykkelkapasitet enn i dag.

Les mer i Nordre Aker Budstikke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**