Flammen er tent i Nittedal

Abid Raja og Inge Solli, er strålende fornøyde med det nye kulturhuset.

Kulturverket Flammen i Nittedal hadde to fullsatte åpningsforestillinger sist helg. Varaordfører Inge Solli (V) og Akershus Venstres stortingsrepresentant, Abid Raja, gleder seg over at Venstre i Nittedal leverer på ett av sine valgløfter.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Referanseprosjekt

-Venstre har hatt kulturhus i Nittedal på programmet i snart 20 år, og nå står huset der. Det var etter kommunevalget i 2011 vi fikk fart på arbeidet som følge av en politisk samarbeidsavtale mellom Ap, Venstre, Sp, KrF og SV. Utredninger, arkitektkonkurranse og budsjettvedtak ble gjennomført i høy hastighet. Byggingen av Kulturverket Flammen har en budsjettramme på 147 millioner, og inneholder to kultursaler, et meråpent bibliotek, kulturskole og ungdomslokaler. Dette har blitt et praktbygg til en svært akseptabel kostnad, og vil være et referanseprosjekt for andre kommuner som har tenkt å bygge kulturhus, sier en stolt og glad varaordfører.

Attraktivt sentrum

Stortingsrepresentant Abid Raja har i lang tid vært godt kjent med Venstres arbeid for å bygge kulturhus i Nittedal. Det var derfor veldig hyggelig at både Abid og hans kone Nadia takket ja til Nittedal Venstres invitasjon til åpningsforestillingen i Kulturverket Flammen. – Jeg er imponert over kulturhuset og åpningsforestillingen, og jeg vet hvor mye Inge og de andre Venstrefolkene i Nittedal har stått på for å få til dette. Nittedal er i gang med å bygge et attraktivt sentrum og et kollektivknutepunkt som er i tråd med regional plan for areal og transport i Oslo og Akershus. Godt jobbet, sier Raja.

Aktivt kulturliv

-Nittedal har et svært aktivt og variert kulturliv, og både våre dyktige utøvere og publikum fortjener en sal og en scene som gir oss gode opplevelser. God prosjektstyring gjør at kommunen faktisk bygger kulturhuset til en kostnad noe under budsjettet på 147 millioner. Storsalen i Kulturverket Flammen kjennetegnes av svært god akustikk, og biblioteket fremstår som rene dansesalen med utsikt over Romeriksåsene.

Motor for sentrumsutviklingen

Kulturhuset vil være en motor for sentrumsutviklingen i Nittedal. Solveig Schytz (V) og resten av styringsgruppen for Oslopakke 3 har avsatt 680 millioner til omlegging av riksvei 4 med kollektivfelt slik at Nittedal kan bygge et attraktivt sentrum like ved rådhuset og kulturhuset. Vi skal bygge tett, men ta godt vare på de blågrønne strukturene med tilgang både til Nitelva og til marka med Romeriksåsene på østsiden og Nordmarka på vestsiden av dalen, sier Solli.

 

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**