#VenstreLM: Forkjemper for dyrevelferd

– Venstre skal være en tydelig forkjemper for dyrevelferd, sa Malin Elisabeth Sviland, Rogaland Venstre sin ungdomskandidat, i den generelle politiske debatten på landsmøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**

Les hele innlegget her:

Kjære landsmøte. Vi i Norge liker å tro at vi er verdens beste på dyrevelferd. Når det er sagt er vi veldig gode, mye takket være Venstre. Men, som en viss Disney-stjerne sa: «Nobody’s perfect».

Det er fortsatt alt for mange dyr som tilbringer hele livet sitt i bittesmå dyr, kun fordi vi mennesker vil drepe dem for pelsen sin skyld. Jeg er så stolt av at Venstre har vært en tydelig stemme mot pelsdyrnæringen.

Les også: – Legg ned pelsdyrnæringen

Jeg er også utrolig stolt av at Venstre har vært så tydelige forkjempere for dyrepolitiordningen. Jeg håper og tror at vi vil fortsette å være den største forkjemperen for å få dette til hele landet. Det er nemlig ikke slik at det er verre for en katt i Rogaland å bli mishandlet enn en katt i Troms. Det er heller ikke viktigere å få tatt den 19-åringen i Trondheim som vurderte å gå over til mennesker, enn det er å ta 22-åringen fra Moss.

Når jeg snakker om dyrevelferd, snakker jeg om å ta på alvor den egenverdien dyrene har. Men dyrevelferd handler også om mennesker. Rent konkret vet vi at det i mange tilfeller er en sammenheng mellom mishandling av dyr og mishandling av mennesker. Rent prinsipielt vil jeg at Venstre skal være det partiet som sier tydelig ifra at man ikke ukritisk kan utnytte andre vesener, mennesker eller dyr, kun fordi vi kan, fordi de er svakere, eller fordi de ikke kan snakke bra for seg.

Jeg er stolt av å være med i et parti som klarer å være prinsipielle, selv når det ikke er det mest populære. Godt landsmøte!

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 7 år siden.**