Lister til kommunevalget: Flere kan stemme på Venstre enn for fire år siden

Fredrik Carstens er godt fornøyd med antall lister
Venstres generalsekretær Fredrik Carstens er godt fornøyd med antall lister, Foto: Venstre

I år kan over 93 prosent av Norges befolkning stemme på Venstre i lokalvalget. Det er flere enn for fire år siden.


– Vi hadde som mål at flere skal kunne stemme på Venstre enn ved forrige valg. Det har vi klart. Partiet skal ha innflytelse over hele landet, da er det avgjørende at flest mulig kan stemme på oss, sier Generalsekretær Fredrik Carstens. Han er godt fornøyd etter en hektisk innspurt.

– Det er viktig for oss å stille til valg over hele landet, og det er spesielt morsomt at vi gjør comeback i kommuner som Skaun, Verdal, Andøy og Vadsø. Det har vi fått til ved at mange nye har lyst til å stille på liste for Venstre, og fordi mange partiveteraner er klare for å ta fire år til for et parti i medvind, sier Carstens.

Venstrelederen gleder seg til å mobilisere flere Venstre-velgere

– Nå har vi fått på plass flere tusen motiverte listekandidater som brenner for å ta sin kommune framover. Det er folk som vil jobbe for en bedre skole med motiverte lærere og elever, som vil heie på det lokale næringslivet, som vil ta vare på mer natur og som vil gi folk mer frihet i hverdagen. Det har vært en formidabel laginnsats å få det på plass. Nå handler det om å mobilisere flere Venstre-velgere over hele landet. Jeg gleder meg, sier partileder Guri Melby.

Fakta om Venstres lister

  • Antall Venstre-lister: 217
  • Antall felleslister: 9
  • Totalt: 226

Vi dekker over 93% av befolkningen med rene Venstre-lister, nesten 94% med felleslistene. I 2019 dekket vi 92,8% av befolkninga med rene Venstre-lister.

Nye lister: Høylandet, Nome, Evenes, Herøy (MR), Hå, Haram, Sula, Andøy, Hvaler, Hole, Gausdal, Nord-Odal, Vaksdal, Osen, Skaun, Verdal, Lyngen, Skjervøy og Vadsø.