Revidert nasjonalbudsjett: – Folks lommebok finansierer regjeringens valgløfter

Sveinung Rotevatn
– Jeg er alvorlig bekymret for om Norge greier å oppfylle våre klimaforpliktelser og regjeringen må snart våkne, uttaler Sveinung Rotevatn

– I en tid hvor renta stiger og det meste blir dyrere for folk kommer regjeringen med et budsjett som vil gjøre det verre for folks lommebok. Regjeringen øker nå risikoen for enda dyrere boliglån og tøffere kår for bedriftene. Vedums uansvarlige jakt på velgere kan føre til at alle får dårligere råd. Folks lommebok finansierer regjeringens valgløfter, sier Rotevatn.

– Næringslivet betaler hele regningen for regjeringens valgløfter samtidig som Støre og Vedum øker pengebruken.

Den svake kronen vil gi dyrere import framover og dermed vil prisveksten øke. Det blir knallhardt for bedrifter over hele landet.

Men istedenfor en håndsrekning fra regjeringen vet ikke bedriftseiere engang hva de skal betale folk i lønn neste år på grunn av den økte arbeidsgiveravgiften de har fått i fanget.

– Regjeringen må snart våkne.

– Vi er midt i en klima- og naturkrise og pilene peker i feil retning. Ethvert budsjett må ha nye klima og miljøtiltak, men det eneste nye regjeringen gjør er å fjerne ordningen for å få færre trailere på veien og mer gods på sjø. De gjør det altså vanskeligere å nå klimamålene. Jeg er alvorlig bekymret for om Norge greier å oppfylle våre klimaforpliktelser og regjeringen må snart våkne.

– Regjeringen prøver å skape et inntrykk i media at det er Ukraina-krigen som er årsaken til den økte oljepengebruken.

Det grenser til uredelighet fra regjeringens side. Under halvparten av den økte oljepengebruken går til å dekke kostnader for krigen i Ukraina, mens resten går til andre ting.