– Ideologi viktigst for Regjeringen

– Den ideologiske kampen virker å være viktigst for Regjeringen, ikke hensynet til barnas beste, mener Venstres nestleder Trine Skei Grande. Hun reagerer på at private barnevernsinstitusjoner står i fare for å legges ned som følge av nye regler og korte frister fra Regjeringen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Trine Skei Grande mener Regjeringen driver ideologisk korstog.

Trine Skei Grande mener Regjeringen driver ideologisk korstog.
Foto: Rune Kongsro

Det er Aftenposten som forteller om de nye reglene. – Da jeg stilte spørsmål til daværende familieminister Manuela Ramin-Osmundsen om dette i Stortingets spontanspørretime 16. januar i år, fikk jeg til svar at det viktigste er et barnevern som gir gode tilbud til alle barn som trenger det. Jeg er helt enig, men denne saken viser at Regjeringen sier én ting og gjør noe helt annet. Har statsråd Huitfeldt en annen innfallsvinkel til dette enn hennes forgjengere? undrer Skei Grande.

Varsler spørsmål
Skei Grande varsler nå at hun vil ta dette opp med nåværende familieminister Anniken Huitfeldt. – Regjeringens allergi mot alt som er privat fører til at institusjoner som nå drives godt, og som gjør et godt arbeid for barn i Norge, risikerer å gå konkurs. Det gjelder både kommersielle og ideelle aktører slik denne saken presenteres. Det fører til at barns oppvekst føles veldig usikker. Det er ikke noe behagelig når hjemmet ditt går konkurs.

Sosialistisk eksperiment
– Vi har et mangfold av private institusjoner i helse- og velferds-Norge, både kommersielle og ideelle, som til sammen gjør at vi har et velfungerende velferdssystem. Regjeringen kan jo sette seg ned og regne på hvor lang tid de hadde brukt på full barnehagedekning uten hjelp fra private aktører. Nå virker det som om det er i barnevernsinstitusjonene at SV skal få gjennomføre sosialismen sin, og det er først og fremst synd for barna, mener Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**