Video: Skei Grande ny leder i Venstre

Trine Skei Grande (40) er Venstres nye leder etter Lars Sponheim. Skei Grande ble klappet inn til vervet uten motkandidat under landsmøte lørdag. Første nestleder blir Helge Solum Larsen (41) fra Stavanger, mens Ola Elvestuen (42) fortsetter som andre nestleder i partiet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**


Kilde: NTB, Mats Rønning
Se også: NTB / Trønder-Avisa

 - Vår jobb er å lage politikk for hverdagens mennesker, sa Skei Grande i sin tale til landsmøtet.

– Vår jobb er å lage politikk for hverdagens mennesker, sa Skei Grande i sin tale til landsmøtet.
Foto: Daniel Rugaas

I en tale som trakk historiske linjer tilbake til store Venstre-menn som Steen, Knudsen og Mowinckel, fant Skei Grande også rom for konkrete politiske løfter.

Fem milliarder
— Hvert år skal vi prioritere 1 milliard kroner mer til lærere, forskning, selvstendig næringsdrivende, jernbane og fattigdom. I tillegg kommer et kraftfullt grønt skatteskifte. Og vi skal gjøre det ved omprioriteringer, sa hun.

Bosatt i multietniske Gamlebyen i Oslo har 40-åringen fra Overhalla i Nord-Trøndelag gjentatte ganger vist seg som en varm forkjemper for det flerkulturelle samfunnet. Det gjorde hun i sin første landsmøtetale også.

— En ting jeg er stolt av, er vår prinsipielle og humane tilnærming til innvandringsfeltet. For de aller fleste av oss er hverdagen blitt flerkulturell. Og jeg elsker det!

 Venstres landsmøte valgte Trine Skei Grande som partiets nye leder.

Venstres landsmøte valgte Trine Skei Grande som partiets nye leder.
Foto: Daniel Rugaas

Radikalt borgerlig
Trine Skei Grande lover fortsatt innsats på tradisjonelle Venstre-områder som personvern, klima og småbedrifter. I tillegg har hun ambisjoner om å bygge et radikalt borgerlig parti, som lytter til alminnelige mennesker.

— Jeg vil at vi i Venstre skal gjenreise rollen som folkevalgt og ombud. Vår jobb er å lage politikk for hverdagens mennesker.

Se Trine Skei Grandes første tale som leder

Last ned talen her.

Fakta om Trine Skei Grande
• Født 02.10.1969 i Overhalla, Nord-Trøndelag.
• Medlem av Venstres ledelse siden 1990, valgt til første nestleder i 2000 og møtte på Stortinget for første gang i 2001. I dag er hun parlamentarisk leder i Venstre.
• Trine Skei Grande er utdannet fra universitetene i Oslo og Trondheim med fagkretsen historie, sosialøkonomi og statsvitenskap.
• Utenfor politikken har hun vært generalsekretær i Norges Bygdeungdomslag og generalsekretær i Landsrådet for Norges barne- og ungdomsorganisasjoner. (©NTB)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 14 år siden.**