Seier for asylbarna

– Jeg er svært glad for at vi nå endelig har fått gjennomslag for en regelendring som sikrer sterkere vektlegging av asylbarns situasjon, sier Venstres leder Trine Skei Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

Trine Skei Grande.

Foto: Bård Ek

Hun viser til at Venstre i flere år har etterlyst en endring i utlendingsforskriften som sikrer opphold for barn som har nær tilknytning til Norge.

Regelendring om barns beste
– Den nye regjeringen har forpliktet seg til reelt å sikre at det skal legges mer vekt på hva som er barns beste. Avtalen viser til at det nå ikke bare skal legges vekt på barnets beste, men også hva som er barnefaglig forsvarlig, understreker Grande.

– Barn som har levd mer enn tre år i Norge og som ikke det har vært mulig å returnere, bør få bli, mener Grande. Hun er derfor glad for at avtalen inneholder en løsning for mange barn og deres familier hvor det er mer enn tre år siden søknad om asyl.

– Venstre lover å være vaktbikkje. Vi skal sørge for at regjeringen nå følger opp asylbarna, sier Grande.

Ingen endringer i asylregelverket
Avtalen inneholder ingen endringer i dagens asylregelverk, men bestemmelser om mer effektiv saksbehandling og raskere retur av kriminelle og personer uten lovlig opphold. Dette er helt i tråd med det Venstre har programfestet.

Avtalen inneholder ingen endring av dagens lovverk når det gjelder lukkede mottak.

Mer skjønn
Det er åpenbart at avtalen også inneholder innstramminger som Venstre er imot, særlig med hensyn til familieinnvandring. Men på dette området har Venstre fått gjennomslag for mer bruk av skjønn.

-Vårt hovedanliggende har vært å få på plass mindre firkantete regler og mer bruk av skjønn. Alle saker må behandles individuelt, og jeg er derfor glad for at det er enighet om å innføre mer liberale skjønnsvurderinger, sier Grande.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**