Budsjett: En rausere innvandringspolitikk

– Innvandringspolitikken er med neste års budsjett blitt rausere. Det er vi glad for, for inntrykket som er skapt er at det motsatte er tilfellet. Norge har en moralsk plikt overfor forfulgte mennesker å ta et ansvar i det internasjonale flyktningarbeidet, sier Venstres Andr N. Skjelstad.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**


Økning i kvoteflyktninger
I kveld diskuterte Stortinget statsbudsjettet for Kommunaldepartementet. I forslaget foreslo regjeringen å videreføre antallet kvoteflyktninger (1620), mens det etter budsjettbehandlingen ble økt til 2120 i 2015.

– Norge kunne godt tatt et større ansvar, men det er samtidig grunn til å glede seg over at Norge i 2015 vil ta imot nesten dobbelt så mange flyktninger som da Arbeiderpartiet satt i regjering, sier Skjelstad.

Fakta: Kvoteflyktninger til Norge
2012: 1120
2013: 1120
2014 : 1620
2015: 2120 Kilde: Statsbudsjettet 2015

Andre Skjelstad

Foto: Marius Nyheim

Mennesker på flukt
UNCHRs rapporter om at 3 millioner mennesker har flyktet fra Syria i tillegg til 6,5 millioner internt fordrevne. Libanon og Tyrkia har tatt imot over en million syrere hver. Det er ikke tilstrekkelig å bistå nabolandene, Venstre har vært opptatt av at Norge må ta imot flere flykninger.

– Norge har en moralsk plikt overfor mennesker som er forfulgt i hjemlandet sitt på grunn av sin rase, religion, nasjonalitet eller tilhørighet til en sosial gruppe og at Norge bør ta et større ansvar i det internasjonale flyktningarbeidet, sa Skjelstad under dagens debatt i Stortinget.

Lengeværende asylbarn
Skjelstad poengterer at Venstre gjerne skulle sett at flere asylbarn skulle fått opphold på et tidligere tidspunkt.

– Det viktigste for Venstre har vært å få til en varig endring for lengeværende asylbarn hvor det skal legges større vekt på hensynet til barns beste. Barns tilknytning til Norge gjennom barnehage, skole, fritidsaktiviteter, venner og nærmiljø skal veie tyngre enn tidligere. Det skal mer til for å legge avgjørende vekt på innvandringsregulerende hensyn og alle vedtak skal være barnefaglig forsvarlige, sa Skjelstad.

Barnemishandling, mishandling, barn, vold

Foto: sxc.hu

– Jeg skjønner at det smerter Arbeiderpartiet, men det er altså ikke tvil om at det måtte et regjeringsskifte til for å få til oppmykingen av regelverket for lengeværende asylbarn, konstanterer Skjelstad.

Les hele debatten her.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 9 år siden.**