Venstre provosert av AP-Ottesen i DFS-saken

Forsvarsministerens politiske rådgiver, Arbeiderpartiets Atle Ottesen, gikk lørdag hardt ut mot Det Frivillige Skyttervesen og stilte store spørsmålstegn ved organisasjonens berettigelse i dagens samfunn. Det provoserer Venstre-politikerne Trine Skei Grande og Christian Holstad Lilleng sterkt.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**

 Arbeiderpartiet stiller spørsmålstegn ved om Det Frivillige Skyttervesen har noen relevans i dagens samfunn.

Arbeiderpartiet stiller spørsmålstegn ved om Det Frivillige Skyttervesen har noen relevans i dagens samfunn.
Foto: CHL

Ottesen går i en pressemelding til landets aviser i strupen på skytterorganisasjonen Det Frivillige Skyttervesen og skriver blant annet at han stiller spørsmålstegn om organisasjonen er relevant nok til å motta støtte over statsbudsjettet og om organisasjonen i det hele tatt har noen berettigelse i dagens samfunn. Ottesen har heller ingen problemer med å forsvare kuttene i bevilgningene til organisasjonen på ca 20% som er foreslått i Statsbudsjettet.

 Å kutte i Det frivillige Skyttervesen føles som å kutte i Venstres sjel, sier Venstreleder Trine Skei Grande.

Å kutte i Det frivillige Skyttervesen føles som å kutte i Venstres sjel, sier Venstreleder Trine Skei Grande.
Foto: Stortinget

Som å kutte i Venstres sjel
-Det å kutte i Det frivillige Skyttervesen føles som å kutte i Venstres sjel. Venstre var bygd på Det frivillige Skyttervesen, og det å gå inn og kutte i en så viktig del av bygginga av Norge som nasjon, faktisk, og identiteten vår, skjærer i Venstre-sjela, sa Trine Skei Grande under budsjettdebatten ifjor.

Ifjor snudde regjeringa og rettet til slutt opp kuttet etter press fra bl.a Venstre
– Venstre viderefører støtten til Det Frivillige Skyttervesen i sitt alternative budsjett også i år og ber regjeringen ta til fornuften å snu og rette opp dette historieløse kuttet også i år, sier Skei Grande.

Christian Holstad Lilleng

Christian Holstad Lilleng
Foto: Moss Avis

Slett politisk arbeid
Christian Holstad Lilleng mener dette er slett politisk håndverk av Forsvarministerens rådgiver.
– Pressemeldingen er full av feil og det er tydelig at du ikke vet hvordan frivillig organisasjonsarbeid fungerer utenfor AUF/AP-verdenen. Det er ikke NFF som drifter Fredrikstad Stadion, ikke NHF som drifter Arena Larvik, ei heller DFS som driver Gylsmyrabanen til mitt eget Engesetdal og Skodje skytterlag. Å skrive at nesten alt går til drift av skytterbaner blir rette og slett for drøyt, mener Lilleng og rister oppgitt på hodet.

Skytterpresidenten oppttat av Stortings oppdrag til DFS
Holstad Lilleng sier seg enig med skytterpresident Olav K Vaaje som uttaler til Standplass.no at et mer sentralisert forsvar vil Det frivillige Skyttervesen sin desentraliserte organisasjon bli særdeles viktig for å sikre forsvarsevnen og forsvarsviljen i det norske folk.

Vaaje sier videre til nettsiden av det er fortsatt viktig at folk kan skyte, og DFS’ oppdrag fra Stortinget står ved lag.

– Hvis Ottesen virkelig mener at det ikke lenger behov for at «det norske folk» skal kunne skyte, betyr det i klartekst at Stortingets oppdrag til DFS, gitt av Venstre med rent flertall på Stortinget i 1893, er fullført og at Ottesen og AP ønsker å oppløse organisasjonen, mener Christian Holstad Lilleng.

Holstad Lilleng kan ikke dy seg for et lite spark på skinnleggen til Ottesen og AP.
– Venstre mener at det åpenbart er behov for elementær historiekunnskap i Arbeiderpartiet og anbefaler Ottesen å lese boka “Skyttergeneralen Ola Five” av forfatter og journalist Ane Charlotte Five-Aarset.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**