Arbeidsgrupper for bystyrevalgprogram 2015-2019

Hovedstyret i Oslo Venstre satte i september ned arbeidsgrupper på en rekke politiske områder for å skrive innspill til det neste bystyrevalgprogrammet. Deltakelse i arbeidsgruppene er en utmerket anledning til å diskutere og lære mer om politikk, og ikke minst bidra til å skrive forslag til programmet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**


Hovedstyret ønsker at arbeidsgruppene skal bli en arena for å utvikle politikk, og oppfordrer også gruppene til å levere forslag til uttalelser til hovedstyret og årsmøtet, i tillegg til innspillene de leverer direkte til programkomiteen. Arbeidsgruppene er med andre ord en arena for å utvikle ny politikk for Oslo Venstre frem mot valget 2015. Vi håper du har lyst til å bidra til at Oslo Venstre stadig leverer og utvikler god politikk for byen.

Medlemsmøte 5. november
På medlemsmøtet 5. november vil bystyregruppens medlemmer presentere sine fagområder og gi oss en gjennomgang av viktige seire vi har hatt i inneværende perioder og saker som vil bli viktig i tiden fremover. På møtet blir det mulighet til å diskutere hvordan Oslo kan utvikle seg de neste årene, og hva vi som parti bør prioritere. På medlemsmøtet blir det mulighet til å melde seg på arbeidsgruppene.

Prosessen
Arbeidsgruppene vil i første omgang jobbe frem mot årsmøtet 2014, og skrive innspill og forslag som oversender programkomiteen direkte. Gruppene sende inn forslag som gruppe, eller som enkeltpersoner.
På det første hovedstyremøtet etter årsmøtet vil hovedstyret utnevne programkomite, og behandler samtidig mandat for programkomiteen og plan for videre fremdrift i programarbeidet.

Hvem kan delta og påmelding
Arbeidsgruppene er åpne for alle medlemmer i Oslo Venstre. Du trenger ingen erfaring fra politisk arbeid for å delta. Påmelding sendes til [email protected], med navn og gruppetema. Det er mulig å melde seg på flere grupper. Det er plass til ca 20 deltakere i hver gruppe. Det er løpende påmelding til arbeidsgruppen er full, med mulighet for nytegning før neste runde i programprosessen. Møtedatoer og annen praktisk informasjon blir sendt de påmeldte på epost, i tillegg til at denne nettsaken oppdateres etterhvert som informasjonen er klar.
Møtested vil i hovedsak være på Venstres hus, og møtetid vil som oftest være på ettermiddag/kveld hverdager. Gruppene kommer sannsynligvis til å ha mellom 1-5 møter, men står selv fritt til å legge opp arbeidet selv.

Oslo Venstre har arbeidsgrupper på følgende tema:
• Groruddalsløftet, ledes av Lars Olav Fosse. Møter man. 21. okt, man. 11. nov. samt i januar. Kl. 19-21
• Oppvekst-Oslo, ledes av Siv-Lise Bendixen Stærk. Møter man. 28. okt. Kl. 19-21, man. 25. nov. Kl. 19-21 og man. 27. nov. Kl. 19-21
• Miljø, ledes av Marit Vea. Møter ons. 30. okt, ons. 8. jan og ons. 5. feb. Kl. 18-20
• Osloskolen II, leder vil bli annonsert.
• En aktiv boligpolitikk og byutvikling, ledes av Espen Ophaug. Møter tor. 14. nov, ons. 27. nov, tor. 16. jan, tor. 13.februar. Kl. 18-20
• En helhetlig eldrepolitikk, ledes av Liv Wiborg. Møter tor. 5. desember kl. 16.30.
• Bydelsorganisering, ledes av Karl Arthur Giverholt
• Helse-Oslo, ledes av Ane Wigers. Møter ons. 23. okt, tir. 12. nov (17-19), ons. 11. des og ons. 15. jan. Kl. 19-21
• Fortsatt samferdselssatsning, ledes av Eivind Nikolaysen. Møter tir. 8. okt. Kl. 18-21
• Kulturbyen Oslo, ledes av Anne Siri Koksrud. Møter ons. 13. nov, ons. 11. des. og tir. 14. jan. Kl. 17-19
• Studentbyen Oslo, ledes av Guro Fresvik. Møter tir. 22. okt. Kl. 18.30-20.30
• Næring, ledes av Liselotte Lunde. Møter tor. 9. jan, tor. 23. jan og tir. 4. feb. Kl. 18.00-20.00.

Påmelding til [email protected].

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 11 år siden.**