Venstres visjon i Vestfold og Telemark

  • Venstres visjon for Vestfold og Telemark er en grønn og miljøvennlig region med Europas mest miljøvennlige transportsystem. Venstre vil fremme høy livskvalitet, balansert og miljøvennlig utvikling.
  • Venstre vil ta vare på fylkets unike kultur-, natur- og miljøressurser, spesielt Norges fremste landbruksområder, kulturlandskapet, fjellområder, skjærgården samt de kulturhistoriske miljøene.
  • Omstilling av Vestfold og Telemark til et bærekraftig samfunn er en av våre viktige oppgaver. Vestfold og Telemark Venstres mål er et bærekraftig og sosialliberalt samfunn der mennesker kan leve sammen i balanse med naturen og at vi overlater våre etterkommere et bedre samfunn.
  • Åpenhet, fornyelse og redelighet er en forutsetning for et velfungerende folkestyre. Venstre vil derfor alltid kjempe for åpenhet, offentlighet, ytringsfrihet og personvern.
    Det nye fylket skal utarbeide en språkbruksplan som tar vare på de språklige rettighetene til innbyggerne, og som gjennomfører en politikk for å sikre gode bruksvilkår for nynorsk, bokmål og
    tegnspråk.
  • Det må etableres en base for ambulansehelikopter for kommunene i Vest-Telemark, nærmest mulig der ambulansedekningen i dag er lite tilfredsstillende.
  • Brukermedvirkning fra representanter for det fylkeskommunale råd for funksjonshemmede bør ligge som et premiss for planlegging i forhold til aktuelle saker og dette må det også tas hensyn til i
    budsjettarbeidet og i revisjon av regionale planer.