Velkommen til en digital samtale mellom Sofie Høgestøl og Grunde Almeland

Menneskerettigheter under en pandemi

Hvordan sikre menneskerettighetene under en pandemi? Hva kan vi gjøre nå, og hva kan vi gjøre for å forberede oss bedre på en ny internasjonal krise?

Pandemien har endret verden på en måte de færreste kunne forutse. Situasjonen har lagt stort press på menneskerettighetene over hele verden. Vi har sett en dramatisk økning av frihetsberøvelser, mange får ikke besøkt sine nærmeste, og forsamlingsfriheten er blitt innskrenket – for å nevne noe.

Samtidig kan menneskerettigheter og internasjonal juss bidra til å løse pandemien på en mer rettferdig måte. Et eksempel er fordelingen av vaksiner rundt om i verden.

Grünerløkka Venstre inviterer alle interesserte til digital samtale om dette aktuelle temaet.

I panelet:

Sofie Høgestøl er stortingskandidat for Oslo Venstre, hun har doktorgrad i menneskerettigheter, og er førsteamanuensis ved Universitetet i Oslo. Sofie er varamedlem til Nobelkomiteen, samt medlem av både Grünerløkka Venstre og Venstres internasjonale utvalg.

Grunde Almeland er stortingskandidat og leder i Oslo Venstre og statssekretær i Kunnskapsdepartementet.

Generalsekretær for Plan Norge
Generalsekretær for Plan Norge, Kari Helene Partapuoli

Kari Helene Partapuoli, Generalsekretær for Plan Norge, deltar i samtalen om hvordan pandemien konkret svekker menneskerettigheter. Plan markerer jenters rettigheter og kampen mot barneekteskap i årets tv-aksjon.

Velkommen skal du være – enten du vil stille spørsmål, komme med innspill eller bare lytte til en samtale om dette viktige temaet. Samtalen streames direkte og du kan stille spørsmål i chatten.

Samtalen er åpent for alle, uansett om du er medlem av Venstre eller ikke. Vi ønsker hjertelig velkommen til en prat om dette viktige temaet.

Zoommøtelink: https://zoom.us/j/98294038228