Dørum: Riktige grep fra voldtektsutvalget

Tidligere justisminister Odd Einar Dørum roser voldtektsutvalgets arbeid. – Voldtekt er et svært alvorlig og krenkende overgrep mot et menneske, og slike forbrytelser må bekjempes med solide virkemidler. Han er positiv til utvalgets forslag om å etablere en ny sentral og landsdekkende spesialenhet i politiet med ansvar for sedelighetssaker.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**

 Dørum er positiv til Sletner og Voldtektsutvalgets forslag.

Dørum er positiv til Sletner og Voldtektsutvalgets forslag.
Foto: Rune Kongsro

– Det er dessverre slik at vi har vært alt for dårlig til å bekjempe seksualforbrytelser. Derfor er det positivt at Regjeringen har satt ned et utvalg for finne gode tiltak, som kan gi større trygghet til alle dem som frykter utsettes for voldtekt. På denne måten er det ikke noe tvil om at samfunnet gjør sitt ytterste for å bekjempe og oppklare voldtekt, påpeker Dørum.

Spesialenhet
Utvalget foreslår at det skal etableres en ny landsdekkende spesialenhet innen politiet med ansvar for sedelighetssaker. Utvalget forslår at enheten skal være operativ 24 timer i døgnet, og få navnet Politiets sentrale enhet mot seksualisert vold (SEPOL).

– Utfordringene på dette feltet er mange og komplekse, påpeker Dørum. Vi må jobbe både forebyggende og ved å få på plass bedre og mer effektiv straffeforfølgelse. Bare med et slikt alvor og trykk kan denne kriminaliteten bekjempes, sier Dørum.

Mer informasjon:
Voldtektsutvalget: Forslår tiltak for voldtatte (lenke til NOU på regjeringen.no)

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 16 år siden.**