Mot avgiftsfritak for miljødrivstoff

– Fullt gjennomslag for Venstre når regjeringspartiene støtter Venstres forslag om avgiftsfritak for bioetanol. En gladmelding fra finansminister Kristin Halvorsen, sier Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**


– Vi har vært spent på om regjeringspartiene ville støtte forslaget vårt om avgiftsfritak for bioetanol. At de nå varsler fullt avgiftsfritak for bioetanol, viser at Venstre har fått fullt gjennomslag, sier Tenden, nestleder i Stortingets Transport- og kommunikasjonskomite.

– Avgiftsfritak for bioetanol er et viktig steg i riktig retning. Endringen vil stimulere oljeselskapene til å bygge ut et distribusjonsnett for biodrivstoff. Nå må imidlertid staten gå foran ved å ta i bruk etanol og etanolbiler. Staten har stor påvirkningskraft i markedet. Staten bør bidra til at etanol og etanolbiler blir allment tilgjengelig.

– Etanol og etanolbiler selges i stor skala i Sverige på bakgrunn av avgiftspolitikken. I dag pålegges miljødrivstoffet etanol alkoholavgift, bensinavgift og CO2-avgift i Norge. Dette gjør at drivstoffet ikke kan konkurrere i markedet. Bilfabrikantene står i kø for å selge etanolbiler i Norge, men det finnes ikke etanol til salgs på grunn av dagens avgiftsnivå, avslutter Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**