Vegmillionar står ubrukte

Statens vegvesen klarar ikkje å bruke opp pengane fylkeskommunane har sett av til veginvesteringar. – Dette er svært uheldig, og slik kan vi rett og slett ikkje ha det. Denne saka vil eg til bunns i, seier Venstres Borghild Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**


Det er Teknisk Ukeblad som no skriv at fleire titall millionar til vei står ubrukte. Dette får nestleiaren i Stortinget sin Transport- og kommunikasjonskomite til å reagere.
Meir på NRK Sogn og Fjordane.

– Eg har vore rundt på vestlandsvegar i ferien og sett kor dårleg det står til, og når eg les at det står ubrukte pengar på bok så blir eg ganske opprørd. Borghild Tenden har no teke kontakt med alle fylkestingsrepresentantane i Venstre, og bede dei forfølge saka i fylka.

Brevet frå Tenden 14. august 2006:
Til alle fylkestingsrepresentanter for Venstre

Vedrørende ubrukte vegmillioner i fylkene

Stortingsgruppa viser til vedlagte artikler fra TV2-nettavisen, Teknisk Ukeblad og Nationen om ubrukte vegmillioner rundt omkring i landets fylker. Se blant annet: TV2.no og TU.no.

Dette er en viktig sak for lokaldemokratiet. Vi vet at behovet for trafikksikkerhetstiltak og utbedring er stort i en rekke fylker. Stortingsgruppa oppfordrer derfor alle Venstres fylkestingsrepresentanter til å forfølge saken i deres respektive fylker. Vi vil oppfordre dere alle til å undersøke hvor mye midler som står ubrukt og bidra til at prosjektene raskere realiseres.

Med vennlig hilsen
Borghild Tenden, stortingsrepresentant.
Nestleder i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**