Miljøpris til folkeaksjonene mot oljeboring

Venstre belønner oljemotstanderne i Lofoten og Vesterålen med partiets miljøpris.
– De har vært modige og turt og stå fram i en debatt preget av sterke fronter og tunge interesser på den andre siden av bordet, sa Venstreleder Lars Sponheim da han delte ut prisen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**


Det var under Venstres kommunalkonferanse i Drammen at prisen ble delt ut til Folkeaksjonen mot oljeboring i Lofoten og Folkeaksjonen mot oljeboring i Vesterålen. Det var henholdsvis Ivar Kirkesæther og Synne Stenersen som tok i mot prisen.

– Å utvinne olje midt i matfatet vårt er ikke god politikk. Prisen er en motivasjon for å stå på videre for miljøet, kommenterte Synne Stenersen fra Folkeaksjonen mot oljeboring i Vesterålen.
– Uventet og gledelig. Kampen for miljoet i nordområdene er Davids kamp mot Goliat, men det var tross alt David som vant, sa Ivar Kirkesæther fra Folkeaksjonen mot oljeboring i Lofoten.

Venstre har markert seg som motstander av oljevirksomhet utenfor Lofoten og Vesterålen. Lars Sponheim håper miljøprisen motiverer til fortsatt lokal oljemotstand.
– Forvaltningsplanen strekker seg fram til 2010, og da er det lagt opp til omkamp. Det er viktig at motstanderne holder ut. Venstre håper miljøprisen bidrar til å holde motivasjonen oppe, sier Sponheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 18 år siden.**