– Symbolendringer i eierskapsmeldingen

Venstre mener Eierskapsmeldingen som Regjeringen la frem i dag inneholder lite nytt. Norske bedrifter kan heldigvis fortsette som før. Staten kan fortsatt eie store selskaper sammen med private uten at de private eierne trenger å frykte politiske krumspring.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


— Regjeringen opererer kun med symbolendringer i sin eierskapsmelding. De store bedriftene kan i hovedsak fortsette som før, og det er bra fordi vi trenger et kreativt og nyskapende næringsliv som kan sikre velferden vår i fremtiden, sier Leif Helge Kongshaug (V).

Venstre mener at regjeringen gir inntrykk av at den har styring gjennom et styringsdokument hvert år.

— Men aksjeloven gjelder, og alminnelig sunne næringsprinsipper gjelder. For mange av de rødgrønne på venstresiden er dette «opp som en hjort og ned som en lort», sier Kongshaug (V).

Venstre mener at regjeringens krav om at omstilling skal foregå på en skikkelig måte og i full åpenhet er noe alle norske bedrifter uansett etterlever.

– Vi har ikke behov for å lovfeste selvfølgeligheter og alminnelig dannelse i næringslivet. Dette er å vise grunnleggende mistillit til næringslivet. Næringslivet tar ansvar selv uten at de må pålegges dette, sier Kongshaug (V).

– De store realitetene ligger fast, det er kun innpakningspapiret som er nytt, sier næringspolitisk talsmann Leif Helge Kongshaug (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**