Kamp mot fattigdommen

I dag går om lag 0,6 prosent av bistandsbudsjettet til mikrokreditt. En opptrappingsplan er nødvendig, skriver Anne Margrethe Larsen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Mikrokreditt utfordrer tradisjonell bistand og har fått betydelig mer oppmerksomhet etter at Nobels fredspris gikk til Muhammad Yunus, mannen bak Grameen Bank. Mikrokreditt fremmer personlig ansvar, privat initiativ, verdiskaping – og ikke minst verdighet. Mikrokreditt viser hvordan mennesker vokser når de vises tillit.

I Norge har vi i flere år hørt godord om mikrokreditt, men de er bare i liten grad blitt fulgt opp av våre bistandsmyndigheter. Venstre har derfor fått med seg partiene på Stortinget om å be Regjeringen legge frem en utredning av muligheter og begrensninger knyttet til mikrokreditt. Siktemålet er en opptrappingsplan.

Les hele innlegget hod Fedrelandsvennen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**