Bergen Unge Venstre strømmer over av jenter

Bergen Unge Venstre avholdt sitt årsmøte lørdag 30 september.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


Da ble nytt styre valgt. I dette styret er det et klart flertall av jenter. 4 av 7 faste medlemmer i styret er jenter. På varalisten er jentene også i flertall, 3 av 5 er jenter.

– Det er utrolig kjekt at så mange jenter har lyst å være aktiv i Bergen Unge Venstre, sier nyvalgt leder Åsta Louise Myr.

– Unge Venstre har jobbet lenge og målbevisst med å få flere jenter aktiv i organisasjonen, og det er dette vi når ser fruktene av, sier 1. nestleder og ungdomskandidat Sara Henriksen.
– Det er lenge siden sist det var så mange jenter aktive i det samme styret. Vi kan virkelig snakke om en jentebølge, om ikke en jentetsunami. Og dette på tross av at vi ikke har noen kvoteringsregler.

Flere gutter?
– Liberal feminisme har lenge vært en sak Unge Venstre har brent for, men vi håper at også flere gutter vil være aktiv i Unge Venstre, avslutter Sara Henriksen.

Det nye styret består av Åsta Louise Myr (leder), Sara Henriksen (1.nestleder), Mads Munthe-Kaas (2.nestleder), Tallak Liavaag (Økonomiansvarlig), Ingvild Nysetær, Ulvhild Eide og Erlend Horn. Vara til styret er Amanda Schei, Einar Vie Sundal, Sofie Bergh Øvrebø, Victoria Schei og Øystein Brekke.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**