Regjeringspartiene ikke like ambisiøse som EU på bruk av biodrivstoff

I dag avga Stortinget en innstilling hvor regjeringspartiene ikke slutter seg til et forslag om å etablere et nasjonalt mål for bruk av biodrivstoff som er like ambisiøst som EUs.
— Dette er skuffende og nok en gang legges det opp til at Norge vil bli forbikjørt i miljø- og klimapolitikken, uttaler Venstres Gunnar Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


– Det burde vært selvsagt at regjeringspartiene var med på et like ambisiøst opplegg som EUs. Dette er et viktig miljøområde for å få ned de skadelige utslippene fra biltrafikken. Derfor er det skuffende at regjeringspartiene nå nøler med konkrete tiltak, legger Kvassheim til.

 Regjeringspartiene vil ikke være like ambisiøse som EU for å få ned utslippene fra biltrafikken.

Regjeringspartiene vil ikke være like ambisiøse som EU for å få ned utslippene fra biltrafikken.
Foto: Microsoft

Legges opp til løftebrudd
Et forslag som Venstre er med på går ut på å etablere et nasjonalt mål om 5,75 prosentandel biodrivstoff innen 2010, og innføre et omsetningspåbud for å bidra til å nå dette målet. I et vedtatt EU-direktiv legges det opp til den samme målsetningen.

– Dette er også et av de tydelige løftene fra Soria-Moria. Jeg frykter nå at det legges opp til nye løftebrudd i miljøpolitikken, uttaler Kvassheim.

Ønske om økt satsing på biodrivstoff i opposisjonen
Venstre står sammen med resten av opposisjonen på flere konkrete forslag for å legge til rette for at biodrivstoff skal bli mer tilgjengelig for folk. Dette er forslag Venstre har jobbet for. Forslagene er:

– å gjøre miljøbensinen biosprit billigere gjennom fritak fra bensinavgift,
– å etablere en merkeordning for drivstoffpumper som inneholder biodrivstoff og
– å gjøre informasjon om mulighetene for bruk av biodiesel tilgjengelige for folk.

– Vi er svært glade for at en samlet opposisjon støtter forslag som vil gjøre det lettere for folk å få tak i biodrivstoff. Dette viser at det er økende og bred oppslutning i opposisjonen om å satse tyngre på dette klimatiltaket, avslutter Kvassheim.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**