Høring overbeviste om heving av U-båtvraket utenfor Fedje

I en høring i Stortingets transport- og kommunikasjonskomité i går kveld, bekreftet samtlige høringsinstanser behovet for å heve vraket av kvikksølv-ubåten utenfor Fedje. – Høringen gjorde inntrykk på meg. Det gjør meg og Venstre enda tryggere på at vraket nå må fjernes helt. Regjeringens opplegg for tildekking av vraket er ingen løsning, uttaler Borghild Tenden (V).

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


– Regjeringens opplegg bidrar til videre usikkerhet omkring denne miljøtrusselen. For å få fjernet risikoen en gang for alle, er heving helt klart den beste løsningen. Regjeringen bør derfor se nærmere på alle alternativer for å heve vraket, påpeker Tenden.

 Ubåtvraket utenfor Fedje truer havmiljøet og fiskeriene. Vraket må heves mener Venstres Borghild Tenden.

Ubåtvraket utenfor Fedje truer havmiljøet og fiskeriene. Vraket må heves mener Venstres Borghild Tenden.
Foto: Tone Rasmussen

Frykter for Norges miljøomdømme
– Blir vraket liggende frykter jeg at Norske myndigheter vil miste troverdighet i internasjonale miljøspørsmål. Ethvert argument fra Norske myndigheter om å rense radioaktive utslipp fra Storbritannia eller andre vil falle på sin egen urimelighet dersom det lekker kvikksølv fra et vrak vi har latt ligge rett utenfor vår egen stuedør, legger Tenden til

Ingen skam å snu
– Det jeg frykter nå er at det går prestisje i saken. Denne saken rett og slett altfor alvorlig til det. Jeg vil derfor oppfordre regjeringen til å innta en praktisk holdning og sørge for å finne en god løsning for heving av vraket, avslutter Tenden.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**