TRINE JONHAUGEN 17 ÅR – RINGEBU VENSTRES 2.KANDIDAT!

Ringebu Venstre sin yngste ungdomsrepresentant Trine Jonhaugen ble i forbindelse med at Ringebu Venstre sin liste ble offentliggjort intervjuet av lokalavisa GD. Hun er i dag med i ungdomsrådet i Ringebu og blir en av våre nye friste puster i Ringebu Venstre. Her er intervjuet med henne:

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**


RINGEBU: En av fem norske kommunestyrer har ingen representanter på under tretti år. Dette viser en rapport fra Norsk institutt for by- og regionforskning, hvor det kommer fram at bare åtte prosent av norske lokalpolitikere er under tretti år. Dette til tross for at 20 prosent av Norges befolkning er mellom 18 og 25 år. Et slik «voksent» kommunestyre har Trine Jonhaugen og Ringebu Venstre lyst til å unngå i Ringebu. 17-årige Jonhaugen har takket ja til å stille på en kumulert andreplass på Ringebu Venstres valgliste. Dersom velgerne trår til, takker hun gjerne ja til et sete i kommunestyret.

– Sta?
– Et ungdomshus kunne det være aktuelt å stå på for. Det har vi i ungdomsrådet jobbet lenge for å få til i kommunen. Men politikerne er så sta! De vil ikke gi etter, sier Jonhaugen. Etter to år i ungdomsrådet, har 17-åringen allerede gjort seg politiske erfaringer. Som andrekandidat på Venstrelista, er sjansen for at hun selv blir en av de «sta Ringebupolitikerne» til høsten absolutt til stede. I dag har Venstre en representant i kommunestyret, men de var ikke langt fra å sikre seg to representanter ved forrige valg. – Dersom jeg kommer inn, vil det være en fin mulighet, som jeg gjerne tar imot. Selv om jeg ikke helt er sikker på hva jeg har begitt meg ut på ennå, smiler Jonhaugen, som fyller atten i desember. Hun takket ja til en plass på Venstrelista etter forespørsel. – Jeg brukte mye tid på å bestemme meg for parti, men Venstre passet godt for meg. De er miljøfokuserte. Og så er jeg sterk motstander av EU, kommer det kontant. Kommer hun inn i kommunestyret, er prioriteringen klar. – Jeg kommer nok til å engasjere meg aller mest i saker som angår ungdom.

– Viktig med unge
Årets listetopp, Svein Bruket, som satt i kommunestyret i forrige periode, er meget fornøyd med å ha den unge kandidaten så høyt på lista. – Vi synes det er veldig viktig å få fram hva ungdom mener om vårt lokalsamfunn. Det er så mye «gamle gubber» i politikken, ja, jeg er sjøl en slik. Det er bra at vi i Venstre klarer å få så unge til å stille opp. Det må bety at vår politikk har en viss appell, sier Bruket. Bruket er, til opplysning og sammenlikning, født i 1942. Britt Åse Høyesveen, som sitter for Ringebu Venstre i dag, sier seg også storfornøyd med å ha unge Jonhaugen på andreplass. – Hun vil være en flott representant å få inn! Vi i lokallaget er generelt svært opptatt av kjønn- og aldersfordeling. Jeg har sett på valglistene i Ringebu, og vi er stolte av at vi har laveste gjennomsnittsalder i Ringebu. Vårt snitt er på 40 år. Vi er også alene om å sørge for konsekvent femti-femti fordeling med annenhver mann og kvinne på lista, sier Høyesveen.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**