Venstre i flere kommuner

Venstre står sterkt før høstens kommunevalg og stiller liste i 297 kommuner. Vi må helt tilbake til 1971 for å finne flere Venstrelister. – Vi er i framgang. Venstrefolk spretter fram overalt, sier Erik Ringnes, leder i Hedmark Venstre.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Erik Ringnes

Erik Ringnes
Foto: Venstre

I det tradisjonelt røde Hedmark er Åmot, Åsnes og Sør-Odal nye Venstre-kommuner i listesammenheng.
– Venstre stiller nå rene lister i 12 av 22 kommuner i Hedmark. I to kommuner stiller vi med fellesliste. 82 prosent av Hedmarks befolkning har nå tilbud om å stemme på rene Venstre-lister og med felleslistene er vi oppe i 85 prosents dekning, forteller Erik Ringnes.

Gir selvtillit
Også i Akershus økte antallet lister, og partiet stiller med lister i 21 av 22 kommuner.
– Dette gir oss grunnlag og selvtillit for et svært godt valg. Vi ser frem til å delta i en god valgkamp med mye hardt arbeid og mye glede, glød og begeistring, sier leder i Akershus Wilhelm Berge dy.

Tonje Løwer Gurholt

Tonje Løwer Gurholt
Foto: Frode Fjeldstad

I Telemark blir Venstre representert i 14 av 18 kommuner, 96% av innbyggerne i Telemark får dermed tilbud om å stemme Venstre. Tonje Løwer Gurholt er ordførerkandidat og førstekandidat på den borgerlige felleslista som består av Høyre, KrF og Venstre i Siljan.
– Siljan har aldri hatt en kvinne som ordfører, så det er på tide, mener hun.

Venstretilbud i 322 kommuner
Partiet er også sterkt representert på bygdelister og felleslister i 25 kommuner. Dermed får velgerne et tilbud om å stemme Venstre eller på partiets kandidater i 322 kommuner.

Terje Breivik

Terje Breivik
Foto: Rune Kongsro

– I en tid der det åpenbart er stor slitasje på lokale politikere, klarer Venstre å mobilisere et lokalt engasjement som gir listeøkning. Dette lover godt foran høstens kommunevalg. Med ny listerekord har Venstre en reell mulighet til å nå målet om 7 prosents oppslutning i september, sier Venstres generalsekretær Terje Breivik.

Medlemsvekst
Listeveksten samsvarer godt med Venstres interne temperaturmåler.

– For 3. året på rad øker medlemstallet i Venstre. I 2006 hadde Venstre 6032 betalende medlemmer. Det er en fremgang på 221 medlemmer fra 5811 i 2005. Økningen fortsetter i 2007, med flere enn 370 nyinnmeldte medlemmer så langt i år, forteller Breivik.

Venstrefolk kan også koste på seg et smil over meningsmålingene den siste tiden. Det siste halvåret har oppslutningen ligget rundt 5 prosent. Det er mer enn ti år siden Venstre har hatt sett lignende tall. I TV2s aprilmåling (fra TNS Gallup) får Venstre 5,8 prosent oppslutning, og det er den høyeste oppslutningen Venstre har hatt på denne målingen siden stortingsvalget i 2005.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**