Om EU, kvinner og litt skole

Lars Sponheim tilegnet ikke landsmøtetalen til EU, men til alle norske kvinner. Blant dem er også EU-motstanden størst, men det var ikke Sponheims poeng. Les et lite utdrag fra pressens beskrivelser av landsmøtet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**

Lars Sponheim taler til landsmøtet

Foto: Frode Fjeldstad

Venstrekvinner klappet og mange humret litt da Lars Sponheim kom med en uventet hyllest til norske kvinner og mener de er selve håpet for framtidssamfunnet. – Vi, dette lykkelige stilte landet, har verdens beste kvinner, utbasunerte Sponheim.

>> Les artikkel på NRKs nettsider.
>> Les artikkel i Vårt Land.

EU
Lars Sponheim er i sitt hjerte en varm EU-tilhenger, selv om hodet hans er fullt av motstridende signaler. Venstre nærmer seg Europa. Sponheim er i fint driv på Venstres landsmøte.

>> Les Lars Hellbergs kommentar i Aftenposten.

Skole
På landsmøtet skal Venstre vedta et skolemanifest. Trine Skei Grande sier at Venstre skal arbeide for kunnskapsorienterte lærere.

Les artikkel i Utdanning.

Næringsutvikling
– Dersom Venstre kommer i regjering, vil vi sørge for at gründerne får de såkornsmidlene — eller «Angels’ capital» – de trenger. Skal det skje, må Staten på banen, mener Sponheim.

>> Les artikkel i Nettavisen.

Fildeling og film
Tidligere i uka ble det klart at Unge Venstre vil foreslå en uttalelse på helgens Venstre-landsmøte i Bergen, der man åpner for å gjøre fildeling av blant annet musikk og film lovlig. Nå får de også støtte fra Venstres kulturpolitiske talskvinne Trine Skei Grande.

>> Les artikkel i Dagbladet.

**OBS! Denne artikkelen ble første gang publisert for 17 år siden.**